touw rechts
FA. Bart Historische Scheepsmodelbouw

Antares

Uniek scheepsmodel van de
loodsboot "ANTARES"

Afmetingen: 145 x 26 x 74 cm.
Schaal: 1 : 33
Prijs: EURO.3800,00
Incl. 19% BTW.
Excl. glazen vitrine
EXW Papendrecht.
Huur of huurkoop: EURO.50,00 per maand, op jaarbasis excl. BTW
Geen antiek
 

Avonturenschepen.

Rond 1950 werden voor het Nederlandse loodswezen zeven identieke nieuwe loodsboten gebouwd.
Het was op het hoogtepunt van de Koude Oorlog en in die tijd lagen er in Nederland lange tijd volledig bemande schepen klaar om eventueel de regering en directies van belangrijke  bedrijven te kunnen evacueren. Ook deze loodsboten werden daarom uitgerust met een grote bunkercapaciteit. Ze kregen een 7,6 cm. kanon op het voordek en twee luchtdoelmitrailleurs op het achterdek, zodat ze ook als kustwachtschip dienst konden doen.
Toen rond 1980 deze schepen door het loodswezen werden afgestoten, kregen verschillenden van hen een avontuurlijk bestaan zoals het maken van poolreizen voor goed betalende passagiers. De meeste bekende van hen was het actieschip “SIRIUS”van Greenpeace.
De “ANTARES”werd na haar dienst als loodsboot ingezet als standby schip voor de offshore. Daarna werd het schip gekocht door een bedrijf voor sportduikers op Nieuw Guinea waarvoor het ingrijpend werd verbouwd. Tengevolge van de financiële crisis konden die plannen geen doorgang vinden, zodat het schip volgens de laatste berichten weer te koop ligt in Den Oever, wachtend op nieuwe avonturen.
 

Neem contact op voor meer informatie