touw rechts
FA. Bart Historische Scheepsmodelbouw

Over fa Bart historische Scheepsmodellen

De firma Bart is een schepping van Herman Visser (geb. 1950). Opgegroeid in de Rijnvaart, maakte hij nog net de nadagen van de stoomvaart mee. Hij heeft altijd een grote liefde voor oude schepen behouden. Van jongs af aan bouwt hij scheepsmodellen, in zijn matrozentijd op de Rijn ging de bouw verder in het vooronder van de oude "Linquenda" en dat is hij ook later altijd blijven doen, steeds experimenterend, verbeterend, en in elk volgend model de ervaring van het vorige weer verwerkend.

Op de foto: De "Linquenda" voor anker op de Rijn bij Krefeld.

Er wordt altijd gestreefd naar een zo groot mogelijke mate van historische betrouwbaarheid. Dit wordt bereikt door oorspronkelijke werftekeningen als basis te gebruiken, door veel studie te maken van oude foto's van het schip of van soortgelijke schepen, museumbezoek en het nalezen van publicaties. Over het bouwen van scheepsmodellen heeft hij zo zijn eigen ideeën.
 
Schepen kunnen karakter hebben, vriendelijk, stoer, waardig, gewoon, sierlijk, goedig zijn. Het moeten goede, eerlijke, pure schepen zijn. Er moet emotie uit spreken. "Als je de teer niet kunt ruiken, deugt het niet," placht hij te zeggen. Om een goed model te kunnen bouwen, moet je er bezeten van zijn.

Zijn modellen zijn duur, hun bezit onbetaalbaar. Maar wat er gemaakt wordt, is met liefde gebouwd. Ze hebben met hun echte voorgangers in elk geval dit gemeen; je bent er trots op, je kunt ervan houden en je kijkt er met plezier naar.

 
 

FA. BART (Historische scheepsmodelbouw)
Meindert Hobbemastraat 17
3351 BR PAPENDRECHT.
Nederland
Tel. 078 - 615 40 57
Neem contact op met ons

E-mail: Info@bartscheepsmodellen.nl
KvK nr.23988672
BTW Nr.NL23088672